2009. április 30., csütörtök

A Civertan web tervei

A Civertan Grafikai stúdió esetében szerintem, ahogy a több száz grafikai stúdió esetében a webdesign készítés úgy került bele, hogy volt egy partnercégünk, akinek mindenféle nyomdai előkészítést végeztünk, majd kérte hogy készítsük el a weboldalát is. Ilyenkor egy jó cégvezető rezzenéstelen arccal azt mondja, hogy „igen”, majd a kollégákkal leülve megbeszéli, miként tanulhatjuk meg ezt az új feladatot előkészíteni, és kivitelezni.

Természetesen a kezdeti nehézségeken mi is átestünk, de már közel nyolc éve tervezünk weboldalakat, és tartunk fenn általunk kivitelezett website-okat, melyeknek a webmesteri munkáit is vállaljuk. Azt nem merném állítani, hogy a legelső év pár weboldala most is a kedvenceim közé tartozna, de azt ami mindig is célkitűzésünk volt, azt akkor is így tettük, egyedi grafikai terv, a sémák kerülése, a gyors, jól kezelhető, átjárható weboldal. Na ezt tekintettük feladatunknak.


Elsők között készült el a Civertan Grafikai Stúdió saját weboldala, a www.civertan.hu, mely rögtön nagyon sikeressé vált, és mára már sok tízezer havi látogatóval büszkélkedhet. Nem állítom, hogy nem szeretném grafikai küllemét megváltoztatni – de igazából a frász tör ki attól, hogy a több mint 40.000 fotóval feltöltött website megsérül, eltűnik, valami baja lesz.

Nemrégiben költöztettük át az egyik serverről a másikra, nem éreztem igazán jól magam, de hát én már csak ilyen óvatos duhaj vagyok. Egy szó mint száz, ezen az oldalon is látszik, hogy egyedi grafikai terv alapján, a Civertan Grafikai Stúdió akkori logojához, színvilágához passzintva terveztük meg, és kiviteleztük az oldalt. Kevés szöveg, sok kép, ma már természetesen fordítva csinálnám. A légifotókat szándékosan nem töltjük fel jó minőségben a légifelvételek archívumába, hisz így is lopják, engedély nélkül használják.


Egyszóval ez az oldal volt az első, és aztán jött a többi közel száz, amiről szeretnék itt a blogban egyesével írni.

László János

Forrás: civertanwebdesign.blogter.hu


Linkajánló:

Légirégészet.lap.hu | Légifotókönyv.lap.hu | Fotó.lap.hu | Robotrepülőgép.lap.hu | Légivideó.lap.hu | Légirégészet.com | Légifotó.com | Jászaifotó.hu | Civertan.hu/weboldalak


© Civertan Stúdió Budapest (Társblog: Civertan.blogter.hu , Starlapjaink)

Nincsenek megjegyzések: